מה אפשר להקפיא ומה לא….

האם אפשר להקפיא גבינה קשה?

אפשר להקפיא גבינה בהצלחה אם אתם מתכוננים להשתמש בה למטרות בישול.

גבינה קפואה תישאר בטוחה לצריכה, אך בדרך כלל היא תשנה את המרקם ולעתים קרובות תתפורר ברגע שתופשר.

מסיבה זו, אסור לסמוך על הגשת גבינות קשות במסיבת הקוקטיילים הבאה שלכם. אבל זה צריך להיות בסדר לשימוש במנות מבושלות כמו רטבים, מרקים וקדרה.

בזמן שניתן להקפיא כמעט כל סוג של גבינה, הזנים המוצקים יותר – כמו צ’דר, גאודה, עמק, טל העמק וגבינה צהובה שוויצרית – נוטים לעבור את תהליך ההקפאה עם הפגיעה הנמוכה ביותר במרקם ובטעם. לקבלת התוצאות הטובות ביותר, הקפידו על גבינה קפואה ללא יותר משישה חודשים.

כאשר מקפיאים גבינה, חותכים אותה למנות שאינן גדולות יותר מ150 גרם כל אחת, ועוטפים בחוזקה בעטיפה אטומה או מכניסים לשקית מקפיא. ניתן גם לגרר גבינה לפני ההקפאה ולהניח אותה בשקית מקפיא – זה אפילו טוב לגבינות כמו פרמזן.

הקפידו להפשיר את הגבינה הקפואה במקרר שלך, ותכנן להשתמש בה תוך יומיים-שלושה.

האם אפשר להקפיא חלב?

כן, זה בסדר להקפיא חלב! אם תאריך התפוגה של חלב שלכם מתקרב, זה בסדר להקפיא אותו לשימוש מאוחר יותר.

חשוב לדעת! חלב יתרחב כאשר הוא קפוא, לכן הקפידו להשאיר מקום במיכל כך שהוא לא יתפוצץ!

לאחר שהקפאת את חלבך, ניתן להפשיר אותו במקרר או במים קרים והוא יהיה בטוח לצריכה. עם זאת, שימו לב שהטעם והמרקם של החלב עשויים להיות מושפעים מההקפאה.

האם ניתן להקפיא אלכוהול?

מי רוצה ארטיק בירה או גלידה ויסקי? אז זה לא פשוט כמו שזה נשמע

סוג האלכוהול שאנשים יכולים לשתות נקרא אתנול ויש לו נקודת הקפאה של מינוס 118 מעלות צלזיוס, נמוך בהרבה מכפי שמקפיא ביתי יכול להגיע. עם זאת, אתנול מעורבב תמיד במים ובחומרי טעם אחרים וזה מעלה את נקודת ההתכה.

כמות האתנול במשקה מתוארת כאחוז האלכוהול לפי נפח (ABV). נקודת ההקפאה של משקה מסוים תלויה בעיקר באחוז האתנול בו: ככל שאחוז האלכוהול גבוה יותר כך נקודת ההקפאה נמוכה יותר.

המשמעות היא שלא סביר שתוכלו להקפיא וודקה, ג’ין או ויסקי במקפיא ביתי. לעומת זאת, בבירה ויין יש אחוז נמוך יותר של אלכוהול וכך לפעמים ניתן להקפיא. הרבה תלוי במקפיא. מקפיאים ביתיים נוטים לעבוד בסביבות מינוס 20 מעלות צלזיוס אך הדבר יכול להשתנות מאוד.

האם אפשר להקפיא חמאה?

בפעם הבאה שתראו חמאה במבצע, קנו אספקה נוספת – היא קופאת טוב והיא כל כך נוחה לשימוש גם כשהיר קפואה.

כדי להקפיא חמאה, עיטפו אותה בחוזקה בנייר כסף / אלומיניום הדוקה או פלסטיק נצמד, או הניח בתוך שקית מקפיא כבדה.

חמאה מלוחה קפואה תשמור באיכות הטובה ביותר עד 12 חודשים, חמאה לא מלוחה תישאר באיכות הטובה ביותר למשך כ 6 חודשים.

כדי להפשיר חמאה קפואה במהירות, הפשירו את החמאה במיקרוגל במרווחים קצרים (10 שניות) בטמפרטורה נמוכה עד להתרככותה. או גררו חמאה קפואה בעזרת החורים הגדולים של פומפית גבינה; זה יפשיר במהירות.

אם לא ממהרים, תוכלו להפשיר חמאה קפואה במקרר; ייקח בערך 6 עד 7 שעות לקילוגרם חמאה. ניתן גם לשים את החמאה (בשקית ניילון אטומה היטב) במים קרים; זה יופשר בתוך כחצי שעה עד שעה.

האם אפשר להקפיא בצק פיצה?

מה אמוריםלעשות עם כל הבצק שנותר אחרי שעשינו פיצה? אפשר להקפיא אותו, כמובן!

אפשר להקפיא כל סוג של בצק פיצה בכל כמות – פשוט צריך לתת לו להתפחה במלואו לפני שמקפיאים אותו ואז מחלק אותו לחתיכות בגודל שמתאים לפיצות בודדות. ניתן להקפיא את הבצק עד שלושה חודשים ופשוט צריך להפשיר במקרר לילה לפני שאתם משתמשים בו!

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *