יין אורז, חומץ יין אורז, חומץ אורז: מה ההבדל?

יין אורז, חומץ יין אורז, חומץ אורז, חומץ אורז מתובל: תגידו את זה שלוש פעמים מהר. למרות שמוצרים אלה נשמעים די דומים, לא תמיד ניתן להשתמש בהם להחלפה, ויש כמה הבחנות חשובות שיש להכיר.

בואו נדבר קודם על קווי הדמיון: חומץ אורז וחומץ יין אורז הם אותו הדבר.

כל חומץ האורז מיוצר על ידי תסיסת הסוכרים מאורז לאלכוהול כמו יין, ואז תסיסה נוספת של היין לחומצה אצטית. אז אם מתכון דורש חומץ יין אורז ורכשתם חומץ אורז (או להיפך), תהיו בטוחים שההבדל היחיד הוא הניסוח על התווית.

חומץ יין אורז הוא חומץ עדין למדי, מעט מתוק, שעובד היטב כמו ברטבים לסלטים ורטבי טבילה, ועוזר להעניק קורטוב של בהירות. במכולת אסייתית תגלו לעיתים קרובות זנים העשויים מסוגים שונים של אורז: אורז חום, אורז דביק שחור ואורז שמרים אדום, למשל, אשר כולם מציעים פרופילי טעם שונים.

יחד עם סוכר ומלח, חומץ יין אורז משמש בדרך כלל גם לתיבול של אורז סושי. לכן יש שם גם משהו שנקרא חומץ אורז מתובל, שהוא פשוט חומץ אורז עם תוספת של סוכר ומלח. אם אתה מגלגל סושי בעצמך, זה מאפשר לך לדלג על שלב התיבול, ואתה יכול למרוח חומץ אורז מתובל על כל מה שתשתמש בו בחומץ אורז רגיל. אבל חומץ אורז מתובל אינו באמת הכרחי; אם אתה מבשל לפי הטעם, עדיף לך לתבל חומץ אורז רגיל לאיזון הנכון.

בדומה לחומץ אורז, יין אורז עשוי גם מאורז מותסס, אך הוא נוצר על ידי תסיסת אורז דביק מאודה במקום אורז או שקדי סאקה, וזה מה שמשמש בהכנת חומץ אורז.

ישנם עשרות יינות אורז שונים שמקורם בכל רחבי אסיה. כמה שאולי נפוצים לראות:

  • שאוקסינג, יין אורז סיני בצבע קרמל המשמש להכנת מנות מלוחות כמו עוף שיכור;
  • מירין, יין אורז יפני מתוק המשמש זיגוג וברוטב טריאקי;
  • סאקה – יין האורז המפורסם ביותר, עשוי אורז טחון, מים ופטרייה הנקראת קוג’י. סאקה מהווה תוספת נחמדה למרינדה על בסיס סויה, ומשמש גם כנוזל מהביל או מרק טוב למנות דגים. אמנם בואו נהיה כנים: זה כנראה הכי טוב כשהוא שמור לשתייה.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *