מה ההבדל בין גראם מסאלה ואבקת קארי?

גם אבקת קארי וגם גראם מסאלה הן תערובות תבלינים שניתן להשתמש בהם בכדי להוסיף צבע וטעם למנות אוכל.

בעוד שאבקת קארי נראית המצאה בריטית, גראם מסאלה היא תערובת אותנטית ונמצא בשימוש נרחב בתת-היבשת ההודית; עם זאת, התערובת המדויקת של תבלינים המשמשים להכנתה משתנה מאזור לאזור. אבל מה עוד מפריד בין שני התבלינים הפופולריים של המטבח ההודי? עד כמה התבלינים והטעמים שונים? בואו נצלול פנימה

מה זה גראם מסאלה?

משמעות המילה "גאראם" בהינדית היא חריפים ו"מסאלה "פירושה תבלינים מעורבבים. Garam masala משמש בדרך כלל כתבלין "גימור" למנה ומערבבים אותו לאחר שהתבשיל בושל כדי לשמר את הטעמים החזקים והארומטיים של תערובת התבלינים.

מה זה אבקת קארי?

משערים שהמילה "קארי" ​​באה מהמילה הטמילית "kari" ​​המתייחסת לרוטב קל המשמש לבשר וירקות. אבקת קארי מעורבבת משמשת בדרך כלל בתהליך הבישול, ולא רק כתבלין גימור.

אחד ההבדלים העיקריים בין שני תערובות התבלינים הללו הוא העובדה שגראם מסאלה אינו מבוסס על כורכום, שהוא המרכיב העיקרי בגרסאות רבות של אבקת קארי. כורכום הוא השורש המעניק לאבקות הקארי המקובלות את מראה צהוב בוהק. לגאראם מסאלה טעם מתוק יותר בהשוואה לאבקות קארי וכולל בדרך כלל קינמון, אגוז מוסקט והל יחד עם תבלינים רבים אחרים.

האם ניתן להשתמש בגארם מסאלה כתחליף לאבקת קארי או להיפך?

בעוד ששתי תערובות התבלינים אכן מכילות רבים מאותם מרכיבים, פרופילי הטעם שונים זה מזה. בתור התחלה, לכורכום אין טעם חזק במיוחד. המשמעות היא שטעם של אבקת קארי בדרך כלל מתון יחסית. חלק ניכר מהטעם של אבקת קארי נובע מהחילבה, כמון ותבלינים אחרים המשמשים בה ולא מהכורכום.

מצד שני, גאראם מסאלה מורכב כולו מתבלינים חריפים ובכך יש לו טעם חזק יותר. ניתן להוסיף, אם כן, לאבקת קארי כדי להפוך אותה לטעימה יותר; עם זאת, הבדל הטעם אומר ששתי תערובות התבלינים משרתות מטרות שונות ואינן ניתנות להחלפה.

כתיבת תגובה