מה ההבדל בין פטריית פורטובלו לפטריית שיטאקי?

פטריות פורטובלו, שמקורן באירופה ובצפון אמריקה, הן פטריות גדולות ובשרניות המשמשות לעתים קרובות כתחליף לסטייק או להמבורגר. הם צורה בוגרת של פטריות לבן רגילות או קרימיני.

פטריות שיטאקי, עתירות ברזל ובעלות טעם מעושן, הן ילידות אסיה ויש לה כיפה עגולה עם תחתית כהה. למרות שפטריות שיטאקי ופורטובלו נמצאות בשימוש נרחב בבישול, הן שונות בטעמן, במרקמן, בגודלן ובמחירם.

שני סוגי הפטריות גדלים בטבע, אך גם מעובדים למאכל, ובמקרה של פטריות שיטאקי, גם כבעלות סגולות רפואיות.

יתרונות בריאותיים של פורטבלו ושיטאקי

ההבדל העיקרי בין שני סוגי הפטריות הללו הוא הערך התזונתי. בעוד שפטריות פורטובלו עשירות בברזל, אשלגן וויטמין D, פטריות השיטאקי נחשבות בריאות יותר

תרבויות ברחבי העולם מעניקות ךפטריות שיטאקה יתרונות בריאותיים , חובבי פטריות השיטאקי טוענים כי אכילה של פטריות אלה מונעת מחלות לב על ידי הורדת רמות הכולסטרול הרע. יתר על כן, ניסויים בבעלי חיים הראו כי לתרכובת בשיטאקי הנקראת lentinin יש יתרונות נגד גידולים והגברת מערכת החיסון. במחקרים בבני אדם, לנטנין היה מועיל בהארכת החיים של חולים עם סרטן קיבה ומעי הגס.

טעם ומרקם של שיטאקי ופורטבלו

אם הזמנתן צמחונים לארוחת ערב – במיוחד ברביקיו – רוב הסיכויים שתירצו לצלות להם כובעי פורטובלו למנה עיקרית. הסיבה לכך היא שהמרקם של פורטובלו מבושל הוא עבה וכמעט דמוי בשר; גם הפטריות הללו סופגות הרבה נוזלים, מה שהופך אותן לאידיאליות לרוטב ברביקיו ומרינדת טריאקי. המכסים גם גדולים, בדרך כלל בקוטר של 5 ס”מ. פורטובלו משמשים לעתים קרובות כתחליף לסטייק בהמבורגר, ואופציה לטבעונים.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *