מה ההבדל בין פרוקטוז לגלוקוז?

פרוקטוז וגלוקוז הם סוכרים פשוטים. בעוד שלפרוקטוז וגלוקוז יש ערך קלורי זהה, שני הסוכרים עוברים חילוף חומרים שונה בגוף. לפרוקטוז אינדקס גליקמי נמוך יותר מגלוקוז אך בעל עומס גליקמי גבוה בהרבה. פרוקטוז גורם לנזק לתאים פי שבעה מזו של גלוקוז, מכיוון שהוא נקשר לחלבונים תאיים שבעתיים מהר יותר; והוא משחרר פי 100 את מספר רדיקלי החמצן (כגון מי חמצן, ההורג את כל מה שנראה לעין).

פרוקטוז הוא סוכר פשוט הנפוץ בפירות וירקות. כמויות עצומות מיוצרות גם במעבדה. גלוקוז, המכונה גם סוכר ענבים , קיים בכל הפחמימות העיקריות כמו עמילן וסוכר שולחן. בעוד ששניהם מהווים מקור טוב לאנרגיה, עודף גלוקוז יכול להיות קטלני לחולי סוכרת, ועודף פרוקטוז יכול להוביל לבעיות בריאות כמו עמידות לאינסולין ומחלות כבד.

צריכה מוגזמת של פרוקטוז נקשרה לעמידות לאינסולין, להשמנה ולמחלת כבד לא אלכוהולית. מחקרים מצביעים על כך שהוא מוביל לתוספת שומן בבטן, שקשורה לסיכון מוגבר למחלות לב וסוכרת. פרוקטוז מוביל גם לכולסטרול גבוה יותר. מחקרים מצביעים על כך שפרוקטוז מוריד את הפעילות באזורי השליטה בקליפת המוח במוח.

כמות מוגזמת של גלוקוז בדם עלולה להיות קטלנית. עם זאת, זה קורה רק אצל אנשים סוכרתיים כאשר הלבלב שלהם לא משחרר מספיק אינסולין לזרם הדם. מרבית השומן שנצבר מצריכה מוגזמת של גלוקוז הוא תת עורי, או מתחת לעור, שאינו קשור למחלות לב או לסוכרת. גלוקוז אינו קשור לעמידות לאינסולין או לכולסטרול גבוה יותר. מחקרים מצביעים על כך שצריכת גלוקוז מעלה משמעותית את רמת הפעילות במוח.

.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *