מה ההבדל בין פריטטה לקיש?

ההבדל בין פריטה לבין קיש

ההבדלים הגדולים ביותר בין פריטטה לבין קיש הם יחס הביצה לחלב, נוכחות של קרום והכלי שאפו בו.

פריטטה מורכבת בעיקר מביצים, עם מעט חלב מלא בשומן (חשבו: שמנת חמוצה, יוגורט, שמנת כבדה או קרם פרש) כדי למנוע יובש ולהפוך אותה לרכה פריכה ומתאימה לכל שילוב של תוספות מבושלות .

הבישול מתחיל על הכיריים – תוכלו להקציף כל ירקות או לבשל כל בשר שנוסף למחבת בטוחה לתנור – ואז לשפוך את תערובת הביצים (ביצים, חלב, גבינה, וכל תבלינים, תבלינים או עשבי תיבול) על העליונה. תמשיכו לבשל אותו על הכיריים רק עד שהקצוות יתחילו להתקבע, ואז תעבירו לתנור לסיום הבישול. פריטטה אחת בגודל 25 ס”מ ‘מייצרת ארבע מנות נדיבות מאוד, או שש פרוסות קטנות יותר.

קיש, למרות שהוא גם על בסיס ביצה, נאפה בקרום בתבנית פאי. מכיוון שיש לו את התמיכה של הקרום, הוא יכול להתמודד עם יותר חלב ולכן היא מעט עדין יותר מפריטה. במקרה של קיש, החלב שתשתמש בו יהיה חלב מלא, או שמנת כבדה. קיש, למרות שהוא עדיין קל להכנה, הוא גם מעט יותר עבודה מפריטטה, מכיוון שחייבים לאפות את הקרום לפני שתוסיפו את התערובות ואת תערובת הביצים ולהחזירו לתנור.

תגיות:,

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *