מה ההבדל בין רעב לתיאבון?

אנשים אוכלים משתי סיבות עיקריות. הסיבה הראשונה היא רעב; השניה היא תיאבון. רעב ותיאבון אינן מילים נרדפות. למעשה, רעב ותיאבון הם תהליכים שונים לחלוטין.

מה זה רעב?

רעב הוא הצורך במזון. זו תגובה פיזית הכוללת שינויים כימיים בגופך הקשורים לרמה נמוכה באופן טבעי של גלוקוז בדם מספר שעות לאחר האכילה.

הרעב הוא מנגנון מגן אינסטינקטיבי שמוודא שגופך יקבל את הדלק הדרוש לו כדי לתפקד בצורה סבירה.

מהו תיאבון?

תיאבון הוא הרצון לאוכל. זו תגובה חושית או פסיכולוגית (העוגה נראית טוב! הפיצה מריחה טוב!) שמעוררת תגובה פיזיולוגית לא רצונית (ריר, כיווץ קיבה). התיאבון הוא תגובה מותנית לאוכל.

ההבדל המעשי בין רעב לתיאבון הוא זה: כשאתה רעב, אתה אוכל נקניקייה אחת. לאחר מכן, התיאבון שלך עשוי לגרום לך לאכול עוד שתי נקניקיות רק בגלל שהן נראות מושכות או טעימות.

במילים אחרות, התיאבון הוא הבסיס לאמירה המוכרת: "העיניים שלך גדולות יותר מהבטן שלך." שלא לדבר על סיסמת הפרסום הידועה: "מתערבים שלא תוכלו לאכול רק אחת." היי, אנשי השיווק האלה מכירים את הלקוחות שלהם.

האותות הברורים ביותר שגופך רוצה אוכל, כרגע, הם התגובות הגופניות מהבטן ומדם שלך שמאפשרות לך לדעת שזה בהחלט הזמן להכניס עוד אוכל לפה שלך – לאכול!

נהמות ורעשים: לבטן ריקה אין נימוסים. אם אתה לא ממלא אותו מיד, הבטן שלך תנפיק קריאה נשמעת – לפעמים מביכה – לאוכל. אות הרעם הזה נקרא רעב.

ייסורי רעב הם למעשה התכווצויות שרירים ישנות. כאשר הבטן מלאה, הצירים האלה והגלים המתמשכים שלהם לכל אורך המעי – המכונה פריסטלטיקה – מעבירים מזון דרך מערכת העיכול שלך. כאשר הבטן שלך ריקה, הצירים פשוט סוחטים אוויר, וזה עושה רעש.

קבלת התחושה הריקה הזו: בכל פעם שאתה אוכל, הלבלב שלך מפריש אינסולין, הורמון שמאפשר לך להפוך את המזון שאתה אוכל לגלוקוז, לסוכר הפשוט עליו פועל הגוף ואז להעביר את הגלוקוז לתאי הגוף. הרמה הגבוהה יותר של גלוקוז מדכאת באופן זמני את התיאבון, אך כאשר הגלוקוז שמסתובב בדם שלך יורד שוב, אתה עלול להרגיש ריק, מה שמבקש ממך לאכול. רוב האנשים חווים את העלייה והנפילה הטבעית של הגלוקוז כדפוס חלק יחסית שנמשך כארבע שעות.

תגיות:,

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *