מה ההבדל בין שומר לאניס?

לשניהם יש טעם הדומה לליקוריץ , לטרגון או כוכב אניס (שלא קשור לצמח האניס….) גם הצמחים של השומר מהאניס וגם הזרעים נראים זהים להפליא. והטעם די דומה – אז בואו נגלה את ההבדל בין אניס לשומר.

שומר: צמח ממשפחת הפטרוזיליה, בעל עלים נוציים ושמשיות של פרחים קטנים וצהובים; כמו כן, זרעי שומר, הפירות הארומטיים של צמח זה, המשמשים בבישול ורפואה.
אניס: צמח ים תיכוני, ממשפחת הפטרוזיליה, עם מטריות רופפות של פרחים קטנים בצבע צהבהב-לבן המניבים אניס.

ההבדל בין שומר לבין אניס

אניס הוא שנתי ושומר הוא רב שנתי. שניהם משמשים לטעם הליקוריץ שלהם, שמקורו בשמן האתרי הנקרא אנתול שנמצא בזרעים שלהם.

כאמור, טבחים רבים משתמשים בהם באופן יחסי ולעיתי מחליפים ביניהם, אבל באמת שיש הבדל בטעם בכל מה שקשור לשומר לעומת אניס.

זרעי אניס הם החריפים יותר מבין השניים. משתמשים בו לרוב בסין כחלק מחמש אבקות תבלינים ובמטבח ההודי ומעניק טעם ליקריץ כבד יותר מאשר שומר. לשומר יש טעם ליקוריץ, אבל פחות מתוק ולא עז. אם אתה משתמש בזרעי שומר במתכון הקורא להשתמש באניס, ייתכן שיהיה עליך להשתמש במעט יותר ממנו כדי לקבל את פרופיל הטעם הנכון.

תגיות:,

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *