מה ההבדל בין חרדל דיז’ון וחרדל רגיל צהוב?

לא כל החרדלים נוצרו שווים. ישנם זנים שונים של חרדל והם שונים בתכלית.

מה ההבדל בין חרדל דיז’ון וחרדל צהוב?

ההבדל הגדול ביותר הוא תיבול והטעם של שני הסוגים. חרדל דיז’ון הוא בצבע צהוב בהיר ואילו חרדל רגיל הוא בצבע צהוב בהיר. דיז’ון קרמי יותר מחרדל צהוב ומכיל פחות חומץ. עם זאת הטעם של חרדל דיז’ון מתובל יותר מחרדל צהוב מכיוון שהוא מיוצר בזרעי חרדל שחור ואילו חרדל צהוב מיוצר מזרעים לבנים וצהובים.

חרדל נחשב לתבלין, וכל החרדל מיוצרים מזרעי חרדל שעוברת עליהם מניפולציה כדי שיהפכו לרוטב.

להלן כמה סוגים שונים של חרדל:

  • חרדל דיז’ון
  • חרדל צרפתי
  • חרדל צהוב
  • חרדל פיקנטי
  • חרדל חריף
  • חרדל טחון באבן ריחיים
  • חרדל דבש

ישנם אפילו יותר סוגים של חרדל מאלה. כל אחד מהם עשוי בדרך שונה משלו. הם עשויים מסוגים שונים של זרעי חרדל או תיבול או שהם עשויים להיות שונים לחלוטין בדרך העשייה זה מזה.

מה זה חרדל דיז’ון?

אם לא הצלחתם להבין מהשם, חרדל דיז’ון הוא סוג של חרדל צרפתי.

הוא משמש כתבלין נפוץ ומגיע בצורה מעט דביקה. הוא משמש בדרך כלל לזיגוג, רטבים, ותוספות לכריכים.

חרדל דיז’ון הוא בצבע צהוב עמוק, שלא כמו הצהוב הבהיר של חרדל צהוב. הוא מעט קרמי ומאופיין בכך שאין לו בסיס מימי מכיוון שאין בו הרבה חומץ כמו חרדל צהוב.

חרדל דיז’ון מיוצר בזרעי חרדל חריפים ושחורים מתובלים. לאחר מכן הוא מתובל בטבעיות, שהוא כמעט כמו יין העשוי מענבים צעירים. הטעם מעט עז יותר ומעט עקצוצי, אם כי לא כמו חרדל מתובל.

חרדל דיז’ון מגיע בבקבוק או צנצנת תבלינים ויש בו שימושים רבים – אם כי שימושים פוטנציאליים שונים מזה של חרדל צהוב. לאחר פתיחת חרדל דיז’ון שלך, יש לאחסן אותו במקרר ומומלץ להשתמש בו תוך 6 חודשים.

שימושים לחרדל דיז’ון

להלן כמה דרכים ייחודיות בהן ניתן להשתמש בחרדל דיז’ון.

  • תוספת לכריך
  • בתערובת מרינדה
  • מערבבים עם שמן או חומץ להכנת רוטב הסלט
  • דיאז’ייז (תערובת חרדל דיזונה ומיונז)
  • משמש לרוטב חרדל דבש טעים
  • חומר לזיגוג למנות שונות
  • תוספת למטבל גבינה
  • רטבים שונים

מהו חרדל צהוב?

חרדל צהוב ידוע גם בשם חרדל אמריקאי. הוא בצבע צהוב בהיר ונודע בעיקר בזכות השימוש הרב שבו בתיבול.

חרדל הוא מרכיב קלאסי לדברים כמו צ’יזבורגרים, נקניקיות, תירס, כריכים ועוד.

באופן מעניין, לחרדל יש יתרונות בריאותיים רבים ושימושים נוספים שאולי מעולם לא שקלתם מחוץ למזון – חרדל יכול לשמש לדברים כמו טיפול בכאב גרון , הסרת ריחות מבדים, מסכת פנים, מרכך שיער, הקלה בכוויות, ומסיר כתמים.

חרדל צהוב מיוצר מזרעי חרדל לבנים וצהובים המגיעים מצמח החרדל. הזרעים המשמשים בחרדל צהוב יכולים להיות שלמים, טחונים, סדוקים או חבולים בעת ייצור החרדל.

הזרעים מעורבבים במים כמו גם חומץ, מיץ לימון, מלח, תבלינים וטעמים אחרים. התערובת עשויה להכיל גם יין, אך זה לא אופייני לחרדל צהוב. חרדל צהוב ידוע בעיקר בתור תבלין.

שימושים לחרדל צהוב

בעוד שחרדל צהוב ידוע בעיקר בתור תבלין, ניתן להשתמש בו גם למגוון דברים אחרים. בדרך כלל מערבבים תבלין זה למתכונים, בין אם זה להכין רוטב או פשוט להוסיף קצת טעם נוסף למתכון.

להלן שימושים נפוצים רבים לחרדל צהוב.

  • תבלין
  • סלט תפוחי אדמה
  • סלט מקרוני
  • ביצים קשות
  • מרינדה
  • משמש לייצור סוגים אחרים של חרדל (חריף, דבש וכו ‘)
  • להוסיף למרקים
  • סלט ביצים
  • רוטב טבילה מעורבבים
  • מטבל בייגלה ומטבלים אחרים
תגיות:

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *