מה ההבדל בין שרבט, סורבה וגרניטה?

השמות סורבה ושרבט משמשים באותו מובן במידה מסוימת לאורך השנים, אך ישנם הבדלים שונים בין השניים, אז בואו נבין אותם כעת.

ההבדל בין סורבה לשרבט

ההבדל בין שני סוגים אלה של קינוחים קפואים הוא בעיקר כמה חלב הם מכילים. הסורבה אינה מכילה חלב כלשהו, בעוד שהשרבט מכיל מעט שמנת או חלב בכדי לתת לו מרקם עשיר וקרמי יותר.

סורבה: סתם פירות וסוכר

לסורבה יש רק שני מרכיבים עיקריים: פירות וסוכר. יתכנו גם קצת מים, חומרי טעם וריח או חומצה שנוספו אליו, אך למעשה מדובר בפירות מעורבבים שמעובדים ואז מוקפאים. לסורבה לא מתווסף חלב, וכך הוא שונה מגלידה.

סורבה משמשת לעתים קרובות כמנקה לחיך בין המנות כיוון שהיא מרעננת, קרה וקלילה. הוא מכיל מעט שומן או ללא שומן והוא גם אחד הקינוחים המקוריים ללא גלוטן וחלב!

האם גרניטה וסורבה הם אותו דבר?

אז מה עם גרניטה? גרניטה מתחילה באותו בסיס כמו סורבה, אך במקום לשים אותו במכשיר גלידה, פשוט מוזגים אותה לתבנית ומכניסים למקפיא. המשטח מגרד מספר פעמים כשהוא קופא, ויוצר פתיתים קפואים גסים ומרקמים יותר גדולים מאשר בסורבה.

שרבט: פירות ושמנת

שרבט היא בת הדוד של סורבה. לתערובת סורבה מוסיפים מעט שמנת, חלב, חלבון ביצה, ג’לטין, או אפילו חלב חמאה, והתוצאה היא קינוח קפוא עשיר יותר, ובמרקם קרמי יותר מסורבה, אך עדיין קל יותר מגלידה, והיא מכילה פחות מ -2% שומן.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *