מה ההבדל בין פריטטה לאומלט?

ההבדלים בין אומלט ובין פריטטה

כאשר אנחנו משתוקקים לביצים לארוחת בוקר, אבל רוצים משהו יותר מעניין מאשר ביצה מקושקשת או שלוקה; או כשאנחנו רוצים ארוחה סופר-פשוטה ומהירה, אנחנו פונה לפריטטות ואומלטים. הם מספקים ארוחה מספקת ושניהם משמשים כדרך נהדרת להשתמש בשאריות הירקות.

בעוד שתי המנות מתבצעות עם ביצים וכוללות תוספתות כמו ירקות, גבינה, ולפעמים בשר, יש כמה הבדלים שקובעים האם זו פריטטה או אומלט (חביתה)?

 מה זו פריטטה או Frittata?

זוהי חביתה, אשר משמעותה הוא "מטוגן" באיטלקית, הוא תבשיל בראנץ' קלאסי מבוסס ביצה. בעוד שהיא דומה לחביתה, פשטידה ללא בצק, וטורטילה ספרדית, הדרך שבה מבושלת החביתה הוא מה שמבדיל אותה.

פריטטה מבושלת במחבת ברזל יצוק או מחבת לתנור, כי שתחילת הבישול הוא על הכיריים  ולאחר מכן עוברים בתנור. בניגוד לחביתות, המילוי של פריטטה מעורבב עם הביצים במחבת ולא מקופל במרכז החביתה.

כדי לעשות פריטטה, מערבבים היטב ביצים ומבשלים אותן על הכיריים במחבת חם, יחד עם התוספות, למשך כמה דקות עד הקצוות החיצוניים מוגדרים. ואז המחבת מועבר לתנור שבו הביצים מסיימות להתבשל.

בעוד שחביתות נעשות בדרך כלל כדי לשרת סועד אחד, פריטטה יכול לשרת כמה סועדים, וניתן לאוכלה גם חמה וכם בטמפרטורת החדר. פריטטות גדולות חותכים לפרוסות ומגישים.

אומלט או חביתה

אומלט היא תבשיל ביצה אוורירי שניתן להכין לא רק לארוחת הבוקר טעימה או בראנץ', אלא גם כארוחה מספקת ומהירה.

כיצד חביתות עשויות

חביתות מיוצרות לגמרי על הכיריים, והביצים מקופלות סביב תוספות כמו ירקות, בשר וגבינה. בנוסף לשימוש בחומרים איכותיים, המפתח לחביתה טובה הוא באמצעות מחבת nonstick קטנה או מחבת לטיגון.

כדי להכין אומלט, מוסיפים ביצים מעורבבות היטב למחבת מערבבים קלות ואז משאירים את הביצים לנוח. כשהביצים מתחילות להתקשות לאחר מספר דקות, מוסיפים את המילוי לאורך המרכז, והביצים מקופלות מעל המילוי או בחצאים או בשלישים.

עוד באותו נושא:  מה ההבדל בין חיטה לשיפון?

חביתות הן בדרך כלל לסועד אחד, כך שאם אתם רוצים "פס-ייצור" ליותר מכנה סועדים – עדיף להכין פריטטה

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר.