מה ההבדל בין גבינה בולגרית לפטה?

מה ההבדל בין גבינה בולגרית לפטה?
5 (100%) 1 הצבעות

הרבה אנשים נוטים להתבלבל בין גבינה בולגרית וגבינת פטה ולחשוב שהן אותו הדבר – אז זהו, שלא.

גבינה בולגרית, המכונה גם Sirene  היא המושג בבולגרית ל”גבינה לבנה כבושה במי מלח”. יש כמה סוגים של גבינות לבנות והמשותף לכולן שהן מאיזור הבלקן והמזרח התיכון. ברומניה קוראים לה Telemea ובטורקיה Beyaz Peynir.

פטה היא גבינה יוונית שהיא וריאציה של הגבינה הבולגרית אך תהליך הייצור שלה וטעמה שונה.

הבדל אחד בולט הוא שאת רוב הגבינות מכינים מחלב של פרה, עז וכבשה וערבובים שלהם. את גבינת הפטה המקורית מכינים מחלב כבשים ועד 30 אחוז של חלב עזים. פטה לעולם לא תכיל חלב פרות.

 

 

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *