מה ההבדל בין ברי לקממבר?

5.0
02

אם אתם אוהבים גבינה צרפתית קרמית בטעם האדמה עם קליפה מלבלבת, אתם כנראה מכירים את גבינות ברי וקממבר. וכשמורחים אותם על פיסת באגט אלה גבינות ריחניות וטעימות ביותר .

יש להם די הרבה במשותף, אבל איך מבדילים ביניהן?

ברי וקממבר נראות דומה והן מוגשים לעתים קרובות בדרכים דומות, ואפילו באות ממתכון דומה, אך ישנם הבדלים עדינים שמפרידים בין שתי הגבינות האלה. הנה מה שאתם צריכים לדעת עליהן:

ברי לעומת קממבר

מקור והיסטוריה

אפילו שאין שום תיעוד רשמי,הסברה היא שברי נמצאת עימנו  יותר מקממבר ובעוד ששתי הגבינות מקורם בצרפת, ברי מקורה מאיל-דה-פראנס, והוא גם שם של אזור שם. קממבר מיוצר בנורמנדי, בצפון מערב צרפת.

ייצור

גם ברי וגם קממבר הם גבינות מחלב של פרה, למרות שלאחת מהן יש תכולת שומן גבוהה יותר ? אתה יכולים לנחש מי מהן?

לגבינת ברי מוסיפים שמנת  (אם כי לא לקממבר), עובדה שמעניקה לה תכולת שומן גבוהה יותר ומרקם קרמי יותר. אתם יכולים גם למצוא ברי עם טריפל שמנת אשר נותנים לה מרקם חלק באופן יוצא דופן, קרמי וטעים יותר.

גודל

זה אזור אחד שבו שתי הגבינות האלה נבדלות באופן ממשי.

ברי נמכר לעתים קרובות בצורה של גזרה של גלגל גדול יותר, בעוד קממבר נמכר תמיד כגלגל שלם. . הסיבה לכך היא הגודל המסורתי של הגבינות, גלגל של ברי הוא בקוטר של  בין 25 ו 35 ס”מ, בעוד שקממבר הוא שבריר של זה בקוטר של 12 סנטימטרים . עם זאת, חנויות מכולת רבות מוכרות “בייבי ברי”, אשר דומה בגודל לקממבר — דבר שמוסיף בלבול נוסף בין שתי גבינות הרכות.

טעם

פרופילי הטעם של ברי וקממבר דומים למדי. שניהם מתוארות בדרך כלל עם טעמי אדמה, אגוזים, פירות, עשבי תיבול, ואפילו פטריות. הווריאציות של הטעם הם עדינות, אבל ברי הוא מתון עם טעם קרם, חמאה, בעוד שלקממבר יש טעם עמוק יותר, יותר אדמתי ועם ניחוח אינטנסיבי.

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *