מה ההבדל בין פרמזן לפקורינו?

ההבדל העיקרי בין פרמזן לפקורינו הוא שהפרמזן מיוצר עם חלב פרה ואילו פקורינו מיוצר עם חלב כבשים.

פרמזן ופקורינו הן שתי גבינות קשות שמקורן איטלקי. אנו משתמשים בשתי אלה במנות דומות, במיוחד במנות ספגטי ופסטה. עם זאת, ישנם מספר הבדלים בין פרמזן לפקורינו מכיוון שהם עשויים מסוגים שונים של חלב ועוברים עיבוד שונה.

מה זה פרמזן?

פרמזן היא גבינה קשה ויבשה העשויה מחלב פרה. לגבינה זו מקור איטלקי. שמב האיטלקי הוא פרמיג'יאנו-רג'יאנו. פרמיג'אנו-רג'יאנו מיוצר מחלב פרה לא מפוסטר ומיושן שנתיים לפחות. יתר על כן, הגבינה מיוצרת רק באיטליה, במחוזות פארמה, רג'יו אמיליה, מודנה, מנטובה ובולוניה. פרמיג'אנו-רג'יאנו היא בין הגבינות המובילות בעולם. עם זאת, גבינות שתויגו כפרמז'ן בארצות אחרות עשויות להיות פרמיג'אנו-רג'יאנו אותנטית או חיקוי (גבינה קשה מחלב פרה). למעשה, פרמזן אמיתי הוא אחת הגבינות היקרות ביותר בעולם.

גבינת פרמזן אמיתית היא בעלת מרקם קשה ומחוספס. חוץ מזה היא פעלת טעם פירותי ואגוזי. כמו כן, הגבינה בצבע צהוב חיוור. פרמזן היא הגבינה מה מומךץ להשתמשים עם ספגטי ופסטה איטלקית; אנו יכולים להשתמש בה גם במרקים ובריזוטו. יש כאלה שאוכלים אותה כחטיף.

מה זה פקורינו?

פקורינו היא גבינה איטלקית העשויה מחלב כבשים. השם פקורינו מקורו בבמילה פקורה באיטלקית, שפירושה כבשים. לכן, פקורינו מתייחס לכל סוגי הגבינות העשויות מחלב כבשים. לרוב הגבינות הללו יש טעם מלוח למדי כולל גבינת שמנת וגבינות קשות בצורת תוף. יתר על כן, לפקורינו קליפה חלקה וקשה שהיא בצבע חיוור עד חום כהה. צבע הקליפה יהיה תלוי בגיל הגבינה. החלק הפנימי של הגבינה הוא בצבע לבן עד צהוב בהיר, עם חורים קטנים ולא סדירים.

פקורינו רומנו הוא הפקורינו הפופולרי ביותר מחוץ לאיטליה, ומקורו בסרדיניה, לאציו ובפרובינציה גרוסטו בטוסקנה. פקורינו סרדו מגיע גם מסרדיניה ואילו פקורינו סיציליאנו מגיע מסיציליה ופקורינו די פיליאנו מבזיליקטה. משתמשים בעיקר בפקורינו רומנו על מנות פסטה, כמו פרמז'ן. בנוסף, מכנים את הפקורינוס הבוגר יותר 'stagionato', ויש להם מרקם קשה ומתפורר עם טעמים חריפים וחזקים. לפעמים, טעם הגבינה יכול לפגוע במנה אם נוסיף פקורינו בנדיבות.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *