מה ההבדל בין פלפל אדום, צהוב וירוק?

אנשים רבים תוהים מדוע פלפלים ירוקים, אדומים, כתומים וצהובים אינם עולים את אותה מחיר בחנויות. יש הטוענים שמכיוון שטעמם זהה, יש לתמחר אותם באופן דומה.

במציאות, הצבעים השונים אינם בעלי טעם זהה – וגם אין להם ערך תזונתי זהה. פלפלים שונים משתנים ביותר מאשר צבע, ואיזה צבע פלפל תבחר צריך להיות תלוי במה שאתה מקווה להוציא ממנו.

מדוע הם באים בצבעים שונים?

יתכן ותהיתם בשלב מסוים האם הצבעים השונים של הפלפל מגיעים מאותו צמח. הם כן! ישנם שני גורמים עיקריים הקובעים את צבע הפלפל:

  • זמן הקציר / מידת ההבשלה
  • הזן

כל הפלפלים מתחילים בצבע ירוק ומשנים את צבעם עם התבגרותם. אם הוא לא נקטף, פלפל ירוק עשוי להיות צהוב, כתום או אדום, תלוי בזן. ככל שהפרי נשאר זמן רב יותר על הצמח, כך הוא מתוק יותר והוא צובר ערך תזונתי רב יותר. מכיוון שהם היו פחות בשלים בבחירה, לפלפלים ירוקים חיי מדף ארוכים יותר, אך הם פחות צפופים ומזינים פחות מאשר פלפלים שהבשילו לצבע אחר.

לאילו צבעים יש לפלפל?

הפלפלים המצויים לרוב בחנויות מכולת הם בצבעים ירוק, צהוב, כתום ואדום. קיימים צבעים רבים נוספים, אך לעתים רחוקות הם זמינים בחנויות הגדולות. זנים סגולים כהים, חומים, לבנים ולבנדרים קיימים ולעיתים ניתן למצוא אותם בשווקי האיכרים ובחנויות המתמחות.

כמובן שיש את פלפל נהריה (ירוק בהיר) שהוא נפוץ יחסית בזמנים מסויימים בשנה.

באותו אופן, גמבה זה השם המסחרי סוג של פלפל אדום

מדוע צבעים מסוימים עולים יותר מאחרים?

לעתים קרובות אנשים תוהים מדוע מחירי הפלפל משתנים כל כך ולמה הפלפלים הירוקים זולים יותר מהצהובים, הכתומים והאדומים. התשובה די פשוטה.

הפלפלים הצהובים, הכתומים והאדומים יקרים יותר מהירוקים כי הם נקצרים מאוחר יותר ומבזבזים יותר זמן על הענף. הירוקים הם הזולים ביותר מכיוון שהם נבחרים מוקדם יותר בזמן שהם עדיין לא בשלים וכך צורכים פחות מים

הפלפלים הצהובים, כתומים ואדומים בשלים הזמינים בחנויות נותרים על הצמח זמן רב יותר, כלומר הם מקבלים זמן נוסף, מים וטיפול מהחקלאים. הזמן והמשאבים הנוספים העוסקים בטיפוח פלפלים בשלים נלקחים במחיריהם.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *