לשניהם יש טעם הדומה לליקוריץ , לטרגון או כוכב אניס (שלא קשור לצמח האניס….) גם הצמחים של השומר מהאניס וגם הזרעים נראים זהים להפליא. והטעם די דומה – אז בואו נגלה את ההבדל בין אניס לשומר.
שומר: צמח ממשפחת הפטרוזיליה, בעל עלים נוציים ושמשיות של פרחים קטנים וצהובים; כמו כן, זרעי שומר, הפירות הארומטיים של צמח זה, המשמשים בבישול ורפואה.
אניס: צמח ים תיכוני, ממשפחת הפטרוזיליה, עם מטריות רופפות של פרחים קטנים בצבע צהבהב-לבן המניבים אניס.
ההבדל בין שומר לבין אניס
אניס הוא שנתי ושומר הוא רב שנתי. שניהם משמשים לטעם הליקוריץ שלהם, שמקורו בשמן האתרי הנקרא אנתול שנמצא בזרעים שלהם.
כאמור, טבחים רבים משתמשים בהם באופן יחסי ולעיתי מחליפים ביניהם, אבל באמת שיש הבדל בטעם בכל מה שקשור לשומר לעומת אניס.
זרעי אניס הם החריפים יותר מבין השניים. משתמשים בו לרוב בסין כחלק מחמש אבקות תבלינים ובמטבח ההודי ומעניק טעם ליקריץ כבד יותר מאשר שומר. לשומר יש טעם ליקוריץ, אבל פחות מתוק ולא עז. אם אתה משתמש בזרעי שומר במתכון הקורא להשתמש באניס, ייתכן שיהיה עליך להשתמש במעט יותר ממנו כדי לקבל את פרופיל הטעם הנכון.
שומר מעובד באופן נרחב, הן בישראל והן במקומות אחרים, בשל העלים והפירות בטעם חזק. טעמו של האניס או הליקוריץ מקורו באנתול, תרכובת ארומטית הנמצאת גם באניס וכוכב אניס, וטעמו וארומתו דומים לשלו, אם כי בדרך כלל אינם חזקים.
נכון מאוד.לאניס יש טעם יותר חזק מהשומר.השאלה אם מיבבאים אותם או שגם בארץ מייבשים את הזרעים האלה?
אני מלקטט זרעי שומר,עלים וגבעולים בטבע בשדה בסביבת ביתי -בית אריה.
אני משתמשת בזרעים ובעלים: 1)מכינה משקה בחליטה 2)תיבול סלטים (טחון ו\או קצוץ)
בגבעולים אני משתמשת : מכינה לתלמידי בי"הס סוכריות על מקל שומר!
אני מפזרת זרעים באדמת הגינה ומשתמשת בנבטים הצעירים שנובטים.
לזרעי שומר תהיה השפעה על ליקר שומר שעשיתי מחלקי הצמח (כרגע בהתישנות) ?
ה יעקב – אנחנו פחות מבינים בליקרים – עדיף להתייעץ עם מומחה