מה ההבדל בין עשבי תיבול ותבלינים?

ניתן למצוא שימוש בעשבי תיבול ותבלינים כבר בתקופה הפרהיסטורית, לרוב כצורות מטבע חשובות בסחר.

התבלינים שימשו גם לצרכים רפואיים וכחומרים משמרים באגירת מזון. נמצא כי תבלינים רבים מכילים תכונות אנטי מיקרוביאליות המסכלות את צמיחת החיידקים. אתם בטח משתמשים בכמה עשבי תיבול או תבלינים מדי יום, אבל האם אתם יודע מה ההבדל?

המונחים עשב ותבלין משמשים לרוב בתחלופה זה לזה, אך למעשה מדובר בשני סוגים שונים של תבלינים, העשויים מקטעי צמחים שונים ומעובדים בדרכים שונות. אז מהן התכונות המבדילות עשב מתבלין?

בואו משתמשים בקינמון ובאורגנו כדוגמאות.

קינמון הוא תבלין אבקה הניתן לייצור מקליפתם של כמה עצים שונים הנופלים תחת הסוג Cinnamomum. תבלינים כמו קינמון עשויים מזרעים ארומטיים, קליפות עץ, פרחים ושורשים של צמחים שייבשו ונמעכו.

אורגנו, לעומת זאת, הוא עשב שמקורו בצמח האורגנו העשבוני. עשבי תיבול הם עלים, ולמרות שרובם מגיעים מצמחים עשבוניים (צמחים חסרי גבעולי עצי), ישנם מגיעים מצמחים ענפיים , כמו עלי דפנה. בזיליקום, רוזמרין ופטרוזיליה נמצאים לעתים קרובות במתקן התבלינים של המטבח, אך למעשה הם נחשבים לצמחי מרפא מכיוון שהם עלים ארומטיים.

התבלינים נוטים להיות בעלי טעם חזק יותר מאשר עשבי תיבול, מכיוון שהם עשויים מנות מרוסקות של צמחים העשירים במיוחד בשמנים אתרים. ניתן למצוא עשבי תיבול טריים או יבשים, קצוצים או שלמים.

 

הוסיפו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *