ריבה, קונפיטורה, מרמלדה, ג'לי – מה ההבדל?

ההבדל בין ריבה וקונפיטורה  הוא בכמות הפרי הנמצאת במוצר.

מהי ריבה?

ריבות מכילות לפחות 35% פרי או מחית פרי

המושג ריבה מתייחס למוצר העשוי מפירות שלמים שנחתכו לחתיכות או כתושים, ואז מחוממים במים וסוכר עד שהם מגיע לנקודת "קילוף" או "התייצבות", שמושג באמצעות פעולת של פקטין טבעי או כזה המוסף ואז נאטם במיכלים.

בריבות, פקטין מעבה את התוצר הסופי באמצעות קישור צולב של שרשראות הפולימר הגדולות.

מתכונים ללא תוספת פקטין משתמשים בפקטין הטבעי שבפרי להתייצבותם. ריבת תפוחי עץ, אוכמניות חמוצות, חמוציות, דומדמניות, , ענבי קונקורד, שזיפים רכים וחבושים עובדים היטב במתכונים ללא תוספת פקטין.

פירות אחרים, כמו משמשים, אפרסקים, דובדבנים, , אננס, פטל, ותותים דלים בפקטין. על מנת לייצבם, יש לשלבם עם אחד מפירות הפקטין הגבוהים יותר או להשתמש בהם עם פקטין המיוצר מסחרי או תוצרת בית. השימוש בתוספת פקטין מקטין את זמן הבישול.

בארה"ב מאוד פופלארית "ריבות מקפיא" לא מבושלת (או מבושלת פחות מחמש דקות), שנשמרת קפואה וידועות בטעמן הרענן מאוד.

מהי קונפיטורה?

קונפיטורה היא כל סוג של ריבת פירות, ריבה, רסק, בשר פירות מתוק או פרי שנבשל בסירופ סמיך. שורש. המילה קונפיטורה הוא במילה הצרפתית confire שפירושה המילולי "נשמר"; קונפי שהוא כל סוג של מזון שמתבשל באטיות לאורך תקופה ארוכה כשיטת שימור. מי שמכיר "קונפי בצל" זה מגיע מאותו מקור מילה

קונפיטורות מכילות מינימום 45% פרי וחתיכות פרי

גם הריבה וגם הקונפיטורה מכילים פקטין פירות (שמופק מפירות) שנועד לייצב את נוזל ואינן מכילות ג׳לטין.

מה זה ג'לי

מולקולת פקטין הן אלה שמשתלבות ויוצרות את הרשת האחראית לייצור ג'לי.
הקטגוריה של שימור פירות המכונה ג'לי היא ממרח פרי שקוף או שקוף למחצה שנעשה בתהליך דומה לזה המשמש להכנת ריבה, עם השלבים הנוספים של הוספת נוזלים נוספים וסינון עיסת הפירות לאחר הבישול הראשוני.

עוד באותו נושא:  מה ההבדל בין פרמזן לפקורינו?

ג'לי טוב הוא צלול ונוצץ ובעל טעם רענן של הפרי ממנו הוא עשוי. הוא עדין מספיק כדי לרעוד בעת העברתו, אך מחזיק בזוויות בעת חיתוך.

הבהירות האופיינית והעקביות המרופדת של ג'לי הן איכויות שהיא חולקת עם הקינוח על בסיס ג'לטין הנקרא גם ג'לי.

פירות עם רמות פקטין גבוהים כמו חבושים, תפוחים או דומדמניות הם פירות מועדפים להכנת ג'לי. ניתן להשתמש במוצרי ג'לי פירות בארוחה או במנה באופן דומה לריבה.

שיטה מסורתית לסינון הפירות מהנוזל בתוך ג'לי היא באמצעות "שקית ג'לי" של מוסלין או גרב, המושעה בחוט מתוך שרפרף הפוך מעל קערה כדי לאפשר לסינון להתרחש בעדינות תחת פעולת הכבידה. יש למתוח את ג'לי לאט ובעדינות רבה בכדי להבטיח את התוצאה הבהירה, שכן מאמץ מאולץ על ידי סחיטה או לחיצה יכול להוביל לעננות בג'לי.

מהי מרמלדה?

מרמלדה היא סוג של ריבת אנגלית ביתית
מרמלדה היא שימור פירות המיוצר ממיץ וקליפה של פירות הדר מבושלים עם סוכר ומים. ניתן לייצר אותו מלימונים, ליים, אשכוליות, מנדרינות, תפוזים מתוקים, ברגמוטים ופירות הדר אחרים, או מכל שילוב שלהם. מרמלדה מובחנת מריבה על ידי הכללת קליפת הדרים, ותוספת של כמות גדולה יותר של מים, בהקשר זה היא דומה לג'לי. היא מובחנת מג'לי בכך שעיסת הפירות לא נמתחת מהנוזל בכמו במקרה של ריבה.

פרי ההדרים המיועד לייצור ריבות בבריטניה הוא התפוז הספרדי של סביליה, הידוע בתכולת הפקטין הגבוהה שלו, אשר נותן סט טוב. לקליפה יש טעם מר מובהק שהיא מעניקה לשימור.

מעדן פרי

100% פרי עשוי כולו מרכיבי פרי ורכז פרי ללא תוספת סוכר ומכיל סוכר פירות טבעי.

2 תגובות

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *