מה ההבדל בין בצל לבן, חום, סגול, ירוק ושאלוט?

ההבדל בין בצל לבן לשאלוט?

לבצלצלי שאלוט יש טעם וריח קלים יותר מבצל, ולכן בצלצלי שאלוט נהוג לאכול בצורה גולמית. עם זאת, בבישול, שאלוט יכול לאבד את טעמו במהירות, ולכן בצל לבן עדיף באוכל מבושל . בצל לבן גם פריך יותר מאשר שאלוט.

בצל ושאלוט הם שניהם ירקות פקעת מאותה משפחת צמחים שמקורם במרכז אסיה. שניהם משמשים כמרכיבים לטעם מנות וניתן לאכול אותם גם חיים.

החלפת בצל בשאלוט ולהפך

בהתאם למתכון, יתכן שניתן להחליף בצל בשאלוט ולהיפך. כלל האצבע הוא 3 שאלוט שווה ערך לבצל אחד, בהתחשב בהבדלים בגודל ובחריפות. אם מתכון דורש שאלוט גולמי, קשה להחליף בצל מכיוון שהטעם יהיה חזק יותר.

מה ההבדל בין בצל לבן, חום (צהוב), סגול (אדום) וירוק?

תהיתם פעם מדוע מתכונים מסוימים מצייניים סוג מסוים של בצל והאם ניתן להחליף אחר במקומו? בהחלט יש לנו תשובס.

כל הבצלים הללו יש טעם מעט שונה וכמובן גם מרקם וצבע. אך בדרך כלל ניתן להחליפם זה בזה. מבחינת בישול, כולם יתנהגו אותו הדבר במחבת.

כשאתם קונים בצל, לכו על כאלה שמרגישים “כבדים” בידכם ומוצקים. הימנע מבצל רך או מכאלה שיש לו ריח בצל חד לפני הקילוף. אלו אינדיקציות לכך שהבצל ישן. למעט בצל ירוק, ניתן לאחסן את כל הבצלים הללו מספר שבועות במזווה או בארון קריר וכהה.

בצל צהוב (חום) – אנו רואים בו את הבצל לכל מטרה, ומבחינה אישית, הוא זה שאנו משתמשים בו לרוב. לבצל צהוב יש איזון נעים של עפיצות ומתקתקות בטעמם, והוא הופך למתוק ככל שמבשלים אותו זמן רב יותר. בדרך כלל הם בגודל אגרוף עם עור חיצוני די קשה ושכבות בשרניות.

מה ההבדל בין בצל לבן, חום, סגול, ירוק ושאלוט?
בצל חום (צהוב)

בצל לבן – בצל זה נוטה להיות בעל טעם חריף וחריף יותר מאשר בצל צהוב. הם גם נוטים להיות רכים יותר ובעלי עור דק יותר ו”ניירי” יותר. אפשר לבשל אותם ממש כמו בצל צהוב, אבל אנחנו גם אוהבים אותם טחונים ומוסיפים לסלסה גולמית וגאוקמולי.

בצל ירוק –

בצל ירוק, בצל ירוק משמש בדרך כלל במטבח אסייתי, אמריקאי ואירופי, גם העלים והנורה של בצל זה אכילים ובעלי טעם עדין ועדין בהשוואה לבצל רגיל. בצל ירוק נוטה להתקלקל מהריותר ויש לאחסן אותו במקרר.

בצל סגול – עם עורם החיצוני הסגול העמוק ובשרו האדמדם, אלה באמת הבחורים המוזרים במשפחת הבצל. הם דומים למדי לבצל צהוב בטעמם, אם כי שכבותיהם מעט פחות רכות ובשרניות. בצל אדום משמש לרוב בסלטים, בסלסה, ובתכשירים גולמיים אחרים עבור צבעם וטעמם הקל יחסית. הצבע האדום והיפה נהיה נשטף במהלך הבישול. אם אתה מוצא את הטעם שלהם חריף לאכילה גולמית, נסה להשרות אותם במים לפני ההגשה.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *